Hammaslääkäri: Älä huuhtele hampaita pesun jälkeen!

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihminen harjaa hampaansa rutiininomaisesti sillä tavalla kuin se on lapsena heille opetettu. Monien rutiiniin kuuluu hampaiden ja kielen pesemisen päätteeksi suun huuhteleminen. Hammaslääkäreiden mukaan näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä.

Hammaslääkärit Mike Heffernan ja Toby Edwards-Lunn kertoivat The Telegraph -lehdelle, että hampaiden pesemisen jälkeinen huuhtelu on yleisin virhe, jonka ihmiset hampaiden pesun yhteydessä tekevät.

Hammastahnan sisältämä fluoridi on tahnan tärkein aine, jonka tulisi saada jäädä hampaiden pinnalle pesun jälkeen. Suuta ei tulisi pesun jälkeen purskutella vedellä, koska se poistaa suuren osan fluoridista hampaiden pinnalta.

Fluoridi vahvistaa hampaiden ulkopintaa ja suojaa hampaita hapoilta, minkä vuoksi näiden aineiden tulisi saada jäädä hampaisiin. Lääkärit suosittelevat ylimääräisen vaahdon sylkäisemistä pois, mutta sen jälkeisen huuhtelun voi ja kannattaa unohtaa.