Katariina Souri Metsäkedon somelynkkauksesta: ”Naisena vähän hävettää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina Suomessa ja maailmalla on vellonut #metoo-kampanja, joka on paitsi tehnyt hyvää myös aiheuttanut runsaasti ongelmia. Hurmoshengessä on nimittäin nostettu esiin valtava määrä myös vanhoja ahdistelusyytöksiä, joita ei enää voida todentaa aidoiksi.

Suomessa nousi äskettäin kohu, kun televisiotoimittaja Maria Veitola pyysi sosiaalisessa mediassa paljastuksia laulaja Tomi Metsäketoon liittyen ja sai niitä. Tämän jälkeen hän toimitti Facebook-kommentit Tähdet tähdet -tuotantoyhtiön tietoon sillä seurauksella, että Metsäketo sai potkut ohjelmasta. Veitola myönsi, ettei tarkistanut someväitteiden paikkansapitävyyttä.

Myöhemmin poliisi vahvisti, ettei Metsäketoa epäillä mistään laittomuuksista. Samalla alkoi myös poliisitutkinta Metsäketoon kohdistuneista somekommenteista ja mediassa julkaistuista kirjoituksista. Nyt asiaa on kommentoinut Facebookissa myös Playboy-malli Kata Kärkkäisenä aikoinaan suomalaisille tunnetuksi tullut nykyinen kirjailija ja käsikirjoittaja Katariina Souri.

– Ahdistelu on tuomittavaa mutta vielä vastenmielisempää on mielestäni se joukkolynkkausmieliala mikä netissä velloo. Ihmisiä suorastaan teurastetaan, jopa huhupuheiden perusteella. Tomi itse myöntää huonon käytöksen, ja nyt on anteeksiannon paikka, Katariina Souri kirjoittaa Facebookissa.

– Ja mielestäni ei ole ylipäätään asiallista että MeToo -hengessä tuodaan julki ikivanhoja tapauksia, joita on mahdotonta enää todistaa ja yhtä lailla mahdotonta on kenenkään niitä vastaan puolustautua.

– Naisena välillä hävettää, sanon ihan suoraan vaikka tästäkin varmasti taas joku raivoaalto lähtee liikkeelle. Kuinkahan moni Metsäkedonkin työtehtävistä hyllyttänyt on itse puhdas pulmunen. On jotenkin ahdistavaa tämä uuspuritaanisuus ja tekopyhä meininki, Souri toteaa.