Saksalaiskylä hajomassa käsiin – kaupungintalo noussut jo yli puoli metriä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Saksassa sijaitseva Staufenin kylä on vaarassa hajota osiin. Maanalaisten poraustöiden ansiosta kylän historiallisiin rakennuksiin on ilmestynyt vaarallisia halkeamia, ja koko Staufenin pelätään sortuvan lähitulevaisuudessa.

Staufenissa aloitettiin vuonna 2007 maanalaiset työt, joiden tarkoituksena oli hyödyntää maakaasua. Ongelmat alkoivat poran osuessa kylän kaupungintalon alapuolella sijaitsevaan pohjavesikerrokseen. Sen myötä maa kylän alapuolella alkoi nousemaan.

Maan nousemisen myötä satoihin rakennuksiin ilmestyi halkeamia, Pohjavesikerroksen yläpuolella sijaitseva kaupungintalo on noussut yli puoli metriä ja liikkunut sivuuttain saman verran.

Ongelmasta muistuttavat paitsi rakennusten seinissä olevat halkeamat, myös kaupungintalon seinään kirjoitettu Staufen ei saa hajota kappaleiksi -teksti. Epätavallisen ongelman kanssa painiskelevaan kylään tutustutaan Youtube-käyttäjä Tom Scottin tuoreella videolla.