Nainen haastaa jopa Einsteinin – 23-vuotias Sabrina Pasterski niittää menestystä tiedemaailmassa

Digi · Terhi Piiroinen

Maailmanhistoriassa on useita tieteen saralla menestyneitä naisia, joista yksi vasta 23-vuotias Sabrina Gonzalez Pasterski. Naisen nimi kannattaa panna mieleen, sillä hänen saavutustensa uskotaan haastavan jopa Albert Einsteinin uraa uurtavia tutkimuksia.

Sabrina Pasterski esitteli rakentamaansa lentokonetta ensimmäisen kerran 14-vuotiaana MIT:ssa, eli Massachusettsin teknillisessä korkeakoulussa Yhdysvalloissa. Nyt hän on valmistunut samasta laitoksesta fyysikoksi ja on nykyään Harvardin yliopistossa jatko-opiskelijana. Hän on erikoistunut kvanttigravitaation, mustien aukkojen sekä aika-avaruuden tutkimiseen.

Pasterski on saanut lukuisia kunnianosoituksia nuoresta iästään huolimatta. Hän oli jo kaksi vuotta sitten Forbesin merkittävimpien alle 30-vuotiaiden ihmisten listalla. Sittemmin hän on saavuttanut jalansijaa ja meriittejä tiedemaailmassa, vaikka naisella ei ole ikää vasta kuin 23 vuotta. Sabrina Pasterskille on myös tarjottu töitä Blue Originista ja NASA:lta. Hänen on kerrottu edustavan uutta sukupolvea, jossa naiset päätyvät yhä enemmän tieteen pariin, Futurism uutisoi.