Kirkas viina tekee seksikkääksi – giniä kannattaa juoda pikkujouluissa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin tutkimuksesta, jossa vertailtiin eri alkoholien vaikutuksia ihmisten tunnetiloihin ja käyttäytymiseen. Kattavassa vertailussa osoitettiin, että kotona usein nautittavat juomat, kuten punaviini ja olut, rentouttavat parhaiten. Sen sijaan kirkas viina lisää aggressiivisuutta.

Tutkimukseen osallistui 30.000 ihmistä 21 eri maasta. Osallistujat olivat 18–34-vuotiaita. Tulosten perusteella osa alkoholijuomista vaikuttaa myös ihmisen seksikkyyteen. Ihmisten vetovoimaan vaikuttavat ulkonäön lisäksi myös asenne ja käyttäytyminen. Tutkimuksen mukaan katajanmarjoista valmistettu gini tekee ihmisistä kaikista itsevarmimpia ja siten myös ylivoimaisesti seksikkäämpiä.

Kyselyn mukaan 42,5 prosenttia kirkasta alkoholia juovista tunsi itsensä seksikkääksi. Valitettavasti alkoholin liiallisella nauttimisella on myös kääntöpuolensa, sillä viime vuonna raportoitiin maailmanlaajuisesti 3,3 miljoonaa alkoholin aiheuttamaa kuolemaa. Tutkimustulos esiteltiin BMJ Open -tiedejulkaisussa.