Himohamstraajalla vakava ongelma – ei mahdu enää omaan kotiinsa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Himohamstraajia on maailmassa niin paljon, että heidän elämäntyylistään on pystytty tekemään kokonainen televisiosarja. Yksi brittiläisistä hamstraajista on 74-vuotias Michael Saunders, jonka koti on niin täynnä tavaraa, ettei mies mahdu edes asuntoonsa sisälle.

Hotellityöntekijän tavaran kerääminen on eskaloitunut niin pahaksi, että myös miehen auto on täynnä turhanpäivisiä tuotteita, roskia ja jätettä. Gervais Extreme Cleaning Team otti tehtäväkseen siivota oireyhtymästä kärsivän Saundersin kodin. Raivaustyö aloitettiin miehen asunnon edustalta, kun astioita täynnä ollut puutarha siivottiin ja kasvit siistittiin. Saunders ei kuitenkaan päästänyt siivoustiimiä sisälle asuntoonsa.

Hamstraamista pidettiin vuosien ajan pakko-oireena, mutta se on luokiteltu tällä vuosikymmenellä sairaudeksi. Michael Saundersin kodissa elää jopa kettuja, jotka ovat päässeet asuntoon kellarin kautta. Kotia siivoavat naiset yrittävät samalla hoitaa miehen mielenterveyttä parempaan suuntaa, jotta ongelma ei jatkuisi tulevaisuudessa yhtä voimakkaana.