Tutkimus: Vahvat juustot pidentävät ihmisen elinikää!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Juustoista nauttivia ihmisiä voidaan pitää elämän makumatkailijoina, joiden elämykset keskittyvät usein kielen päällä olevien aistien hahmottamiseen ja testaamiseen. Nyt on toteutettu tutkimus, jonka mukaan pitkään kypsyneet juustot auttavat ihmisiä elämään vanhemmaksi.

Teksasin A&M -yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan pitkään kypsyneet juustot ehkäisevät maksan vahingoittuneiden solujen lisääntymistä. Tällaisia juustoja ovat esimerkiksi cheddar, brie ja parmesaani. Tutkimuksessa testattiin juustojen vaikutuksia hiirillä niiden koko eliniän ajan.

Tulosten mukaan pitkään kypsyneitä juustoja syöneet hiiret elivät keskimääräisesti noin 25 prosenttia vanhemmaksi. Ihmisillä sama lukema tarkoittaisi sitä, että normaalisti 81-vuotiaaksi elävä henkilö voisi saavuttaa sadan vuoden iän. Pitkään kypsyneillä juustoilla on samankaltainen vaikutus elimistöön kuin kokojyvätuotteilla, sienillä ja palkokasveilla, The Express uutisoi.