Jeesus-patsaan takapuolesta löytyi salainen viesti 1700-luvulta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1700-luvulla elänyt pappi on käyttänyt Jeesusta esittävän veistoksen takapuolta aikakapselina. Tämä kävi yllättäen ilmi patsasta restauroineille tahoille. Restauroijien tarkoituksena oli vain palauttaa Espanjalaisen Santa Aguedan kirkon veistos entiseen loistoonsa.

He kuitenkin löysivät patsaan takapuolesta piilotetun luukun, joka piti sisällään pappi Joaquin Minguezin kirjoittaman kirjeen. Kirjeessä Minguez kuvailee olosuhteita elinaikanaan 1777-luvun Espanjassa. Hän kirjoittaa muun muassa suosituista ajanviettotavoista, poliittisista ja uskonnollisista asioista, taloustilanteesta ja oman aikakautensa kuuluisuuksista.

Science Alert -sivuston mukaan historioitsija Efren Arroyo uskoo, että pappi halusi jättää tarkoituksella viestin tuleville sukupolville. Vanhoista uskonnollisista esineistä on löydetty ennenkin erikoisia yksityiskohtia. Tämä on kuitenkin tiettävästi ensimmäinen kerta, kun aikakapseli on löytynyt patsaan takapuolesta.