Airbnb-vuokraisännän shokki – maalaiskylän omakotitaloa käytettiin bordellina

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Asuntoja ja huoneistoja turistien majoituskäyttöön välittävä Airbnb-palvelu on kasvattanut runsaasti suosiotaan viime vuosien aikana. Sivuston kautta on mahdollista löytää mitä upeampia ja erikoisempia yöpymiskohteita ympäri maailmaa.

Yksi sivustolle kirjautuneista halusi vuokrata omakotitaloaan rauhallisesta maalaiskylästä matkailijoiden käyttöön.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseva Perranwell Station on pieni 250 asukkaan brittikylä. Idyllinen matkakohde sopii esimerkiksi maatilamatkailusta pitäville turisteille. Omakotitaloaan matkailijoiden käyttöön Airbnb-palvelun kautta tarjonnut vuokraisäntä järkyttyi, kun poliisit kertoivat mihin tarkoitukseen taloa oli käytetty.

Pikkukylän syrjäisissä maisemissa sijainnut omakotitalo oli toiminut parittajien tyyssijana. Omakotitalossa oli työskennellyt ihmiskaupan uhreiksi joutuneita naisia tarjoten seksipalveluitaan taloon saapuneille miesasiakkaille. Talossa työskenteli ainakin kaksi ulkomaalaistaustaista naista.

Omakotitalon arvo on 900.000 euroa, joten vuokraisäntä oli luonnollisesti raivoissaan talon väärinkäytöstä. Lisäksi hän järkyttyi saadessaan tietää omistaneensa pop-up -bordellina toimineen kiinteistön. Mirror-lehden mukaan ilmiö on yleistynyt. Osa rikollisista käyttää Airbnb-vuokrakohteita myös huumeiden välitykseen.