Nyt se on todistettu! Seksi on yksi parhaimmista unilääkkeistä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Aikuinen ihminen tarvitsee keskimäärin 7-8 tuntia unta öisin, jotta hänen mieli ja keho toimisivat tasapainoisesti. Osa ihmisistä kärsii unettomuudesta, joka voi johtua esimerkiksi hormonien epätasapainosta, ympäristötekijöistä tai elämäntilanteesta. Orgasmin on nyt todistettu olevan yksi tehokkaimmista unilääkkeistä, jota ihminen pystyy tuottamaan ilman reseptiä.

Central Queenslandin yliopiston unitutkijat ovat suorittaneet tutkimuksen, jonka mukaan kaksi kolmasosaa ihmisistä nukkuu paremmin harrastettuaan seksiä ennen nukahtamista. Parhaiten seksi toimii silloin, jos henkilö saavuttaa orgasmin. Syy löytyy massiivisesta mielihyvähormonien määrästä kehossa. Rakkaushormonit puolestaan auttavat nopeampaan nukahtamiseen ja sikeämpään uneen.

Tutkimukseen osallistui 460 ihmistä, jotka olivat iältään 18–70-vuotiaita. Tutkijoiden mukaan ihmisten kannattaa jättää puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle sänkyyn mennessään ja keskittyä kumppanin kosketteluun. Seksin avulla on mahdollista poistaa stressiä sekä ahdistusta tehokkaasti, The Advertiser raportoi.