Tältä Balilla näyttää tulivuorenpurkauksen jälkeen – kuin aavemaailmasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesian Balilla sijaitseva Agung-tulivuori alkoi purkautumaan marraskuussa. Sen myötä jopa 100.000 ihmistä evakuoitiin turistienkin suosimalta saarelta. Balin luonnossa liikkuvat retkeilijät törmäsivät tulivuorenpurkauksen jäljiltä mykistävään näkyyn.

Purkaus ilmeni vuoren lähialueilla valtavana tuhkakerroksena. Retkeilijä ikuisti näyn sosiaalisessa mediassa sittemmin leviämään lähteneeksi videoksi. Kaiken alleen peittänyt sankka tuhkakerros saattaa nopeasti näyttää miltei tavanomaista harmaammalta lumelta.

Agungin purkaus on toistaiseksi ilmennyt ainoastaan valtavina tuhkapilvinä. Asiantuntijat pelkäsivät samanlaista katastrofia kuin vuoren edellisessä, yli 1.100 henkeä vaatineessa purkauksessa vuonna 1963. Voimakas purkaus saattaisi vaikuttaa jopa koko maapallon lämpötiloihin.