Levyfriikin unelmakartta – palvelu listaa maailman levykaupat

Digi · Terhi Piiroinen

Moni muistaa ensimmäisen musiikkialbumiostoksensa, olipa se sitten C-kasetti, vinyylilevy tai CD. Harva kuitenkaan muistaa sitä, minkä levyn latasi ensimmäistä kertaa digitaalisesti. Osa ihmisistä haluaa edelleenkin fyysiset kopiot lempiartistiensa ja bändien levyistä.

VinylHub on levyharrastajien iloksi koottu karttapalvelu, jonka avulla löytää kaikki maailman levykaupat. Kartta on omiaan esimerkiksi matkoille lähtevälle musadiggarille, joka haluaa päästä kaivelemaan matkakohteen levykaupan laareja. VinylHub on lisännyt karttatietoihin levykauppojen käyntiosoitteet, aukioloajat, nettisivustot tai jopa esittelytekstejä.

Vinyylilevyjen kulta-aika rapistui 1980-luvun lopulla digitaalisten CD-levyjen yleistymisen myötä. Viime vuosina vinyylit ovat tulleet taas muotiin alan harrastajien keskuudessa. Vinyyleissä kiehtovat niiden omalaatuinen, hieman rahiseva soundi ja näyttävämpi kansitaide.