Selätä kaamosmasennus väreillä – pukeutuminen vaikuttaa mielialaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Synkkä vuodenaika saa maiseman harmaaksi tai lähes mustaksi. Sää ja vuodenaika heijastuvat usein myös ihmisten pukeutumiseen, sillä monet suosivat syystalvella tummia ja maanläheisiä sävyjä. Asia tulisi muuttaa välittömästi yhteisen hyvinvoinnin nimissä.

Huffington Post on haastatellut väreihin ja ihmisen psykologiaan erikoistuneita henkilöitä. Artikkelin mukaan ihmiset peilaavat pukeutumisellaan ympäristöään, sillä kesällä suositaan vaaleita ja kirkkaita vaatteita, kun talvella pakkaudutaan mustaan päästä varpaisiin.

Vaikka musta väri on aina tyylikäs, kannattaa pimeänä vuodenaikana lisätä tietoisesti eri värisävyjä vaatetukseen. Kaamoksen aikana ilmaantuva alakulo on nimittäin mahdollista selättää värien avulla. Tutkimusten mukaan eri väreillä ja tunteilla on suora yhteys. Ihmiset mieltävät raikkaat värit iloon ja siten ne tuottavat myös onnellisempaa oloa. Parhaimmillaan värien näkeminen voi tuottaa mielihyvähormoneja.

Syksyllä ja talvella on järkevää suosia keltaisia vaatteita, jotka viestittävät auringosta, ilosta ja optimistisuudesta. Myös kirkkaan vihreällä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia ihmisten mielialaan synkkinä päivinä. Värikkäisiin vaatteisiin pukeutuneet tuntevat olonsa pirteämmiksi samalla, kun he lisäävät muiden iloa. Vaatetuksen ei tarvitse olla kokonaan riemunkirjava. Riittää, että pukee esimerkiksi värikkään huivin, koruja tai kengät.

#canon600d #50mm #autmn #sonbahar #yaprak #blonde #fashion #photo #sevgionur #canon #photography #yellowjacket #sarıceket #sevgionurmuzik

A post shared by SEVGI & ONUR 🎸🎹🎤🎶🎵 (@sevgionurmuzik) on

#pictureoftheday #instagram #instapic #menwithclass #menwithbeard #mensfashion #redjacket #like4like #followforfollow 😎✌🏻

A post shared by ⚒💰♓️🅰♑️🎋🔑⚒ (@shanky_panchal1991) on