Pelottavan realistinen? Uusi robotti liikkuu ketterästi kuin koira

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi robotiikan parissa työskentelevien ongelmista on se, kuinka saada robotit kulkemaan ketterästi. Tekniikka kehittyessä maailmalla on kuitenkin nähty yhä sulavammin liikkuvia koneita.

Yksi johtavista robotiikka-alan yhtiöistä on Boston Dynamics. Se työskentelee saadakseen robotit liikkumaan ja väistelemään eteen tulevia esteitä samalla tavalla, kuin ihmiset ja erilaiset eläimet tekevät.

Boston Dynamicsin tuorein robotti SpotMini muistuttaa ulkoisesti lähinnä koiraa. Se myös liikkuu koiran tavoin ketterästi ja sulavaliikkeisesti neljällä jalallaan. Yhtiön tuoreinta eläimen kaltaista robottia esitellään tuoreella Youtube-videolla. Boston Dynamics lupaa julkistaa SpotMinistä lisätietoa lähitulevaisuudessa.