Poliisiopiston moottoriturpa Michael Winslow Suomeen kiertueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisiopisto-elokuvien legendaarinen äänitaituri ja stand up -koomikko Michael Winslow esiintyy ensi keväänä Suomessa 25 paikkakuntaa kattavalla kiertueella. Winslow vieraili Suomessa kaksi vuotta sitten minikiertueella, ja tekee nyt näyttävän paluun maalis-toukokuussa järjestettävällä kiertueella.

Michael Winslow tunnetaan parhaiten Poliisiopisto-elokuvista, joissa hän näytteli Larvell Jonesia. Roolihahmo höynäytti ja teki pilkkaa yhtä lailla esimiehistään kuin rikollisistakin. Hän on ainoa näyttelijä, joka on esiintynyt kaikissa seitsemässä alkuperäisessä Poliisiopisto-elokuvassa. Yhteensä Winslow on esiintynyt peräti 30 elokuvassa, joista mainittakoon myös muun muassa Spaceballs ja Gremlins – Riiviöt.

Winslow’n matka kansainväliseen tähteyteen on vertaansa vailla. Lapsuuden kotiin ilmavoimien tukikohtaan Fairchildissa Washingtonissa ei saanut tuoda ystäviä, joten Winslow keksi mielikuvitusystäviä ja ääniä saadakseen ajan kulumaan. Löydettyään kutsumuksensa viihdetaiteilijana hän liftasi Los Angelesin Venice Beachille ja oli koditon voittaessaan palkinnon Chuck Berrisin The Gong Show -ohjelmassa.

Palkinnoksi kuitatun 516,32 dollarin turvin mies pääsi pois kadulta ja kykeni hankkimaan auton päästäkseen esiintymään kaupungin lukuisille klubeille. Lopulta ohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski näkivät Winslow’n lämmittelemässä yleisöä ennen Count Basie Orchestran konserttia Long Beach Theaterissa. Tästä lähti liikkeelle Winslow’n kansainvälinen menestystarina.