Tämä koirarotu ei sovi jokaiselle – video paljastaa syyn

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten tulisi miettiä pitkään ja hartaasti ennen koiran hankkimista, että millainen rotu heidän perheeseensä sopii parhaiten. Nyt eräs mies näyttää videolla minkä vuoksi lyhytkarvainen belgianpaimenkoira malinois ei välttämättä sovi jokaiselle lemmikiksi.

Malinois on energinen rotu, joka on kuin tehty työkoiraksi ja vaatii paljon tekemistä ja liikuntaa. Mies halusi varoittaa videonsa avulla tätä koirarotua harkitsevia siitä miten paljon työtä ja huomiota koira vaatii. Mies kertoo, että koira on joka päivä koko ajan pallon perässä ja tekee mitä tahansa saadakseen omistajansa leikkimään. Tällainen energisyys voi olla monille omistajille liikaa.

Moni ajattelee koirien ulkonäköä ja kokoa valitessaan omaa lemmikkiä. Tärkeintä olisi kuitenkin löytää omaan perheeseen ja harrastuksiin sekä luonteeltaan että energisyydeltään sopiva koira. Varsinkin paljon liikuntaa ja virikkeitä vaativat rodut voivat saada kodille paljon tuhoa aikaiseksi mikäli ne pitkistyvät neljän seinän sisällä.