Tuntematon sotilas lähestyy miljoonaa katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen elokuvavuoden kiistaton ykkönen on Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas, joka on rikkonut toistaiseksi ennätyksiä toisensa perään. Eilen maanantaina uutisoitiin, että elokuvan oli nähnyt jo 839.000 katsojaa, kun viikonloppuna katsojamäärä kasvoi 30.000 katsojalla.

Maaginen miljoonan katsojan rajapyykki häämöttää siis enää reilun 150.000 katsojan päässä, mikä olisi nykyisellä vauhdilla mahdollista tavoittaa vielä kuluvan vuoden aikana. Elokuva on jo nyt katsotuin elokuva 50 vuoteen ja se rikkoi ennätyksen äskettäin myös Ruotsissa.

Tilanne on nyt niin mielenkiintoinen, että elokuvan lopullisesta katsojamäärästä on jopa ryhdytty lyömään vetoa. Erään kansainvälisen peliyhtiön asiantuntijat uskovat elokuvan ylittävän miljoonan katsojan rajan.

– Sinänsähän tämä on hauska vetokohde, vähän samalla tavalla kuin presidentinvaalivedotkin, että omalla toiminnallaankin voi hiukkasen vaikuttaa lopputulokseen, asiantuntija Juha Kvist kertoo.

Suomen kaikkien aikojen katsotuin elokuva on Edvin Laineen ohjaama Tuntematon sotilas, jonka on nähnyt elokuvateattereissa aikoinaan peräti 2,8 miljoonaa ihmistä. Toisena on Kulkurin valssi, jolla on 1,5 miljoonaa katsojaa. Kolmannella sijalla oleva Edvin Laineen Täällä Pohjantähden alla jäänee kuitenkin tätä menoa Aku Louhimiehen uutuuselokuvan taakse tulevina viikkoina.