Tähän ei moni pysty! Hurjapää ajaa yksipyöräisellä vuoristossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksipyöräisellä ajaminen vaatii harjoittelua jo tasaisessakin maastossa, mutta harvalle tulisi mieleen liikkua sellaisella vaarallisessa vuoristomaastossa. Lutz Eichholzille se on kuitenkin arkipäivää.

Eiccholz aloitti yksipyöräisellä ajamisen jo yhdeksänvuotiaana. Hän liikkui kulkuneuvolla alkuun vain kaduilla, mutta vuosien varrella hän alkoi ajamaan yhä haastavimmissa olosuhteissa. Nykyään mies on erikoistunut vuoristoissa pyöräilyyn.

Eichholz on ajanut yksipyöräisellä alas muun muassa Iranissa sijaitsevaa 5 600 metriä korkeaa vuorta pitkin. Tavoitteena on kuitenkin ajaa vielä korkeammillakin vuorilla.

Pyöräilijän mukaan haastavinta lajissa on tasapainon säilyttäminen. Se onnistuu tietenkin jatkuvalla polkemisella, mutta myös oikeanpuoleisen käden avulla. Ammattilaisen yksipyöräilijän upeita taitoja esitellään Youtuben Great Big Story -kanavan Human Condition -videosarjan tuoreessa jakossa.