Ruokavaliota tulisi muuttaa talvella – lisää näitä ruokia ostoslistaan

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Talven tullen ja ilmojen kylmetessä ihmisten voi alkaa tekemään mieli monesti kylmien salaattien sijaan lämmittäviä keittoja ja hieman raskaampia ruokia. Mieliteot eivät ole aina satunnaisia vaan myös kehon tarpeet ovat viileämmillä säillä hieman erilaiset kuin kesähelteillä.

Ravintoneuvoja Liz Earle paljasti Daily Mail -sivustolle, että omaa ruokavaliota kannattaisi hieman muuttaa kun säät ulkona viilenevät. Ihon vuoksi kannattaisi syödä etenkin kananmunia, koska niiden sisältämä seleeni tukee ihon omaa kollageenin tuotantoa ja estää ihoa kuivumasta.

Vastustuskyvyn vahvistamiseksi tulee syödä paljon c-vitamiinia. Hyviä C-vitamiinin lähteitä talvisin ovat muun muassa klementiinit, jotka ovat talvikausina erityisen maukkaita. Myös lehtikaali ja granaattiomenan siemenet ovat hyviä vitamiinin lähteitä ja tukevat vastustuskykyä.

Pimeänä aikana mielialaa kohottavia foolihappoja tulisi saada elimistöön erityisen paljon. Foolihapot auttavat karkottamaan masennuksen ja ne parantavat ihmisten omaa henkistä hyvinvointia. Foolihappoja voi saada syömällä esimerkiksi avokadoa.