Maittava jälkiruokaresepti: Baileys-vanukkaat aikuisille!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset osaavat panostaa nykyisin juhlatarjoiluihin kansainvälisemmällä otteella. Uudenvuodenvastaanotolla voidaan tarjoilla laadukkaita naposteltavia perinteisten nakkien ja perunasalaattien sijaan. Juomavalikoimassa on usein arvostettuja kuplajuomia ja erilaisia drinkkisekoituksia.

Nyt esittelemme reseptin, joka kelpaa varmasti jokaiselle suklaata rakastavalle vieraalle. Ohjeessa sekoitetaan ensin suklaavanukasainekset kaakaoaineiksiin ja vatkataan maitoon. Sen jälkeen päälle kaadetaan reilu loraus kermalikööriä ja vaniljauutetta.

Pieniin shottikuppeihin kaadettu vanukastahna jähmettyy jääkaapissa muutaman tunnin kuluessa. Shotit voi koristella esimerkiksi kermavaahdolla ja kaakaojauheella. Suklaavanukasta voi valmistaa valmiita jauheita käyttämällä tai korvaamalla sen esimerkiksi moussen tekotarpeilla.

https://www.facebook.com/delish/videos/10156302222812437/