Esiintymislava sortui festivaaleilla – DJ-tähti kuoli vammoihinsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa nähtiin viime kesänä uhkaava tilanne, kun raju myrsky iski yllättäen Helsingissä Flow Festivaaleille suurella voimalla. Rytäkästä selvittiin ilman vakavia vahinkoja, mutta nyt Esteiossa Brasiliassa vastaava tilanne on päättynyt traagisesti.

Brasiliassa nimittäin nähtiin millaisia seurauksia voimakas myrsky voi pahimmillaan aiheuttaa. Siellä suosittu DJ-tähti Kaleb Freitas kuoli esiintymislavan romahdettua Atmosphere Festival -tapahtumassa. Freitas menehtyi saamiinsa päävammoihin ja kolme ihmistä loukkaantui, kun aallon muotoiseksi rakennettu esiitymislavan lavarakennelma sortui myrskyn iskiessä tapahtuma-alueelle.

Sortumisen syy on asiasta uutisoineen New York Times julkaisun mukaan vielä epäselvä, mutta asiaa tutkitaan parhaillaan. Festivaaleilla oli turmahetkellä sunnuntaina arviolta 5.000 ihmistä. Viranomaiset tutkivat myös miksi tapahtumaa ei keskeytetty myrskyn vuoksi. Sama myrsky teki tuhojaan alueella laajemminkin, ja esimerkiksi urheiluareenan katto sortui.

Suomessa poikkeuksellisen rajuja ja tuhoisia myrskyjä on nähty viime vuosina Vaasan Rantarockissa vuonna 1999 ja Porin Porispheressä vuonna 2010. Molemmissa syntyi merkittäviä aiheellisia vahinkoja. Vaasassa yksi ihminen kuoli salamaniskuun festarialueen lähistöllä. Porissa yksi ihminen kuoli festarialueella saamiinsa vammoihin, ja lisäksi toinen loukkaantui vakavasti ja noin 40 loukkaantui lievästi.