Juice-elokuvan kuvaukset alkavat keväällä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen kevyen musiikin merkittävimpiin vaikuttajiin lukeutuneen Juice Leskisen elämästä kertova elokuva saa ensi-iltansa vuoden 2018 loppupuolella. Tänään vahvistettiin, että Antti Heikkisen kirjoittamaan Risainen elämä -kirjaan perustuvan elokuvan kuvaukset alkavat maaliskuussa Tampereella.

Teppo Airaksinen ohjaaman elokuvan pääosaa esittää Riku Nieminen, ja nuorta Juicea esittää 11-vuotias Silmu Ståhlberg. Käsikirjoittajana toimii Antti-Heikki Pesonen.

– Kuvaamme monissa paikoissa, jotka ovat Juicen elämään liittyneet. Huomioiden kuitenkin menneen ajan vaatimukset ja sen, miltä paikat nykyään näyttävät, tuottaja Marko Talli kertoo.

– Juice jos kuka ansaitsee elokuvan. Hän aloitti suomenkielisen rock-lyriikan tekemisen ja synnytti manserockin. Hän on ollut satojen lauluntekijöiden innoittaja, Leskisen ystävä ja kollega Mikko Alatalo kertoo.

Juice Leskisen elämästä kertova elokuva on fiktio, mutta se kulkee totuuteen pohjautuvia polkuja pitkin. Elokuva paljastaa ikonisen taiteilijan risaisesta elämästä seikkoja, joista suuri yleisö ei tiedä läheskään kaikkea. Juice synnytti useita kuolemattomia lauluja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Myös elokuvassa musiikki on luonnollisesti suuressa roolissa.

Juice Leskinen syntyi Juankoskella helmikuussa 1950 ja kuoli Tampereella marraskuussa 2006. Vuosissa mitaten Leskisen elämä jäi melko lyhyeksi, mutta matkansa varrella hän ehti tehdä monen ihmisen työt ja jättää lähtemättömän jäljen suomalaisen rock-musiikin ja lyriikan historiaan.