Aavemainen sääilmiö videolle – haamulumitsunami on upea näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Villieläimiä kuvaamassa ollut Ariel McGloth onnistui ikuistamaan kameralle jotain harvinaisempaa. Hänet yllätti erikoinen sääilmiö, jota on kutsuttu haamulumitsunamiksi. McGlothin kuvasi näyn Yhdysvaltojen Wyomingin osavaltion luonnossa.

Hänen eteensä näytti nousevan valtava puuterilumesta koostuvat muuri. Näky muistutti juuri rantaan osumassa ollutta korkeaa aaltoa tai tsunamia. Ilmiö syntyy auringon säteiden asettuessa täydelliseen linjaan tuulen suunnan kanssa.

Näky kesti useiden minuuttien ajan. Lopulta se katosi tuulen suunnan muututtua.

– Jälkeenpäin ajateltuna olin erittäin onnekas todistaessani kyseistä näkyä. En tiedä tulenko enää ikinä olemaan niin onnekas, että satun oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Se oli erityinen kokemus, McGlothin kuvaili Daily Mail -lehden mukaan.