Puhveli antoi leijonalle selkäsaunan – eläinlääkärit pelastivat hengen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme vuonna 2013 Etelä-Afrikassa sijaitsevassa Kruger National Park -puistossa ikuistetusta tilanteesta, jossa safarilla ollut Ian Matheson ja hänen poikansa Daniel kuvasivat videolle kuinka saalistamassa ollut leijona sai rajun selkäsaunan puhvelilta, joka tuli pelastamaan lajitoverinsa.

Puhveli heitti leijonan sarvillaan noin viiden metrin korkeuteen ja iski vielä toistamiseen leijonaa kylkeen ennen kuin se pääsi pakenemaan paikalta ilman saalista. Video on nyt, joulukuussa 2017, lähtenyt leviämään uudelleen verkossa, ja samalla on aika kertoa mitä tuon nettihitiksi nousseen videon jälkeen tapahtui.

Koska kyseessä oli luonnonpuisto, lähtivät sen hoitajat ja eläinlääkärit etsimään leijonaa. Se osoittautui pian 11-vuotiaaksi Sienna-naaraaksi, joka oli hieman aiemmin synnyttänyt kolme poikasta. Puhvelin sarven tekemät vauriot osoittautuivat merkittäviksi, ja ne olisivat johtaneet hoitamattomana leijonan kuolemaan.

Eläinlääkärit puhdistivat Siennan vammat ja neuloivat sen jälkeen hänen ihonsa takaisin kiinni. Eläimelle annettiin pitkävaikutteista antibioottia, jotta se voisi parantua. Näin eläinlääkärit pelastivat paitsi Siennan myös sen kolmen pienen poikasen hengen.