Naisten kasvokarvojen ajeleminen yleistynyt – tässä syy

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yllättävän monien naisten aamurutiineihin kuuluu nykyään kasvojen ihokarvojen ajeleminen. Aiemmin tätä pidettiin vain miehille kuuluvana tapana, mutta ihotautilääkärit ovat huomanneet, että kasvojen ihokarvojen ajelemisesta on myös naisille hyötyä.

Parran ajaminen vaikuttaa siihen, että miehillä on vähemmän ryppyjä ja heidän kasvojensa iho saattaa ikääntyä hitaammin. Tämä johtuu siitä, että aina kun ihoa kuoriutuu pois, ihoon tulee haava tai se ärsyyntyy iho alkaa muodostamaan kollageenia. Kollageenin tuotanto tehostuu esimerkiksi silloin, kun iho menee rikki auttaakseen ihon korjaantumista ja solujen uusiutumista.

Ihokarvojen ajeleminen vaikuttaa samalla tavalla naisten ihoon, vaikka karvat ovatkin hennompia. Terä kuorii ihoa ja poistaa kuolleita ihosoluja, jolloin kollageenin tuotanto tehostuu ja esimerkiksi rypyt vähenevät. Ihon kuorimisella voisi olla samanlainen vaikutus, mutta harva nainen jaksaa kuoria kasvojensa ihoa yhtä usein kuin miehet ajavat partansa.

Naisten keskuudessa ihokarvojen ajeleminen on yleistynyt viime vuosien aikana. Moni on ottanut rutiinin käyttöönsä siksi, että ihokarvojen ajelemisen jälkeen iho tuntuu paljon sileämmältä, minkä vuoksi meikkikin levittyy tasaisemmin iholle.