Hartwall julkaisi upean kuvan – lonkerovuori odottaa toimitusta kauppoihin

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa tehtiin joulun alla historiaa, kun eduskunta päätti viimein nostaa ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajaa marginaalisesti 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin, ja samalla poistettiin myös valmistustaparajoite. Näiden muutosten myötä perinteinen lonkero ja A-olut tulevat kauppoihin vuodenvaihteessa.

Alunperin eduskunnasta kerrottiin, että lonkero ja A-oluet tulisivt ruokakauppoihin vasta alkoholilain voimaantulon myötä 1. maaliskuuta, mutta pian sen jälkeen Viisi tähteä -lehti paljasti niiden tulevan kauppoihin jo heti vuodenvaihteessa, vain pari viikkoa äänestyksen jälkeen. Se aiheutti ruokakaupoille positiivisia ongelmia, koska uusille juomille tarvitaan merkittävästi lisätilaa hyllyistä.

Nyt lonkeroa tuottava Hartwall on julkaissut Facebookissa valokuvan varastoltaan. Kuvassa nähdään tuhansia ja taas tuhansia tölkkejä lonkeroa, jotka ollaan toimittamassa ruokakauppoihin vielä ennen vuodenvaihdetta. Tuotteita saa myydä asiakkaille heti vuoden alusta, eikä ruokakauppojen tarvitse esimerkiksi hakea uusia myyntilupia.