Naisen kosto tekstiviestihuijarille: ”Olet tilannut päivän rukouksen…”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset huijausviestit ovat valitettavan tuttuja kaikille sähköpostia, tekstiviestejä ja pikaviestipalveluja käyttäville. Monet jättävät viestit huomiotta, mutta taannoin eräs nainen päätti tarjota huijarille omaa lääkettä.

Twitter

Filippiineillä asuva Shaina Gimao sai tekstiviestin, jossa hänen väitettiin voittaneen ison summan rahaa ja uuden kannettavan tietokoneen. Viestissä naista pyydettiin lähettämään yksityisiä tietojaan palkinnon lunastamiseksi.

Huijauksen haistanut Gimao päätti vastata huijaukseen huijauksella. Hän väitti numeronsa olevan palvelu, joka tarjoaa päivittäisiä rukouksia rahaa vastaan.

– Onneksi olkoon! Olet onnistuneesti tilannut päivän rukouksen! Sinulta veloitetaan 50 pesoa, Gimaon vastauksessa luki.

Vastaus säikäytti huijarin, joka vastasi Gimaolle ”peruuta”-viestillä. Nainen kuitenkin vastasi yrityksiin viestillä, jossa huijarin kerrottiin syöttäneen virheellisen koodin. Shaina Gimao keskustelusta ottamat kuvankaappaukset ovat sittemmin nousseet viraalihitiksi, lähtien leviämään nopeasti Twitterissä.

Twitter
Twitter