Nopeat siivousvinkit jouluun – näillä keinoilla nopeasti puhdasta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset tekevät perinteisesti suursiivouksen joulua varten. Toisinaan puhdasta jälkeä syntyy yksinkertaisilla keinoilla ja nopeasti, mikäli osaa käyttää oikeanlaisia aineita siivouksessa. Vinkkaamme nyt keinoista parhaimmat.

Mikroaaltouunin saa kätevästi puhdistettua sitruunan avulla halkaisemalla hedelmän vesikulhoon. Lämmitä sitruunoita kulhossa muutaman minuutin ajan ja pyyhi kodinkone sen jälkeen puhtaaksi talouspaperilla. Myös greippi toimii erinomaisena kodin puhdistusaineena suolan kanssa käytettynä. Pane greipin puolikkaaseen suolaa ja pyyhi hedelmällä keittiötasot sekä hanat kiiltäviksi.

Sen sijaan rosterit saavat uudenlaista kiiltoa etikkkaliuoksen avulla. Kiiltävä jälki viimeistellään oliiviöljyllä. Pohjaan palanut pannu puhdistetaan veden ja viinikiven avulla. Kiehauta ruokalusikallinen viinikiveä veden seassa ja puhdista pannu sen jälkeen hankaamalla. Vahingoittuneen puisen leikkuulaudan voi puhdistaa kätevästi hankaamalla merisuolaa lautaan sitruunan avulla. Laudan ulkonäkö viimeistellään kookosöljyllä.

Hankaliin likatahroihin voi käyttää lämpimän etikan ja astianpesuaineen sekoitusta. Puolen tunnin vaikutuksen jälkeen pinttynytkin lika lähtee pyyhkimällä ja huuhtelemalla. Porakoneesta voi tehdä pienellä askartelulla kaakeleiden puhdistajan ja etikan avulla saa kalkkitahrat pois esimerkiksi suihkun ja hanan suuttimesta. Viemäritukokset voi poistaa ekoystävällisesti ruokasuolan ja ruokasoodan seoksella. Kaada päälle lämmintä etikkaa ja viimeistele kiehuvalla vedellä, Nifty vinkkaa.

https://www.facebook.com/buzzfeednifty/videos/1993886597532729/