Tubettajalle vankeustuomio – tämä junatempaus oli liikaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtube-julkisuuden toivossa tehdyt vaaralliset stuntit johtavat pahimmillaan kuolemantapauksiin. Erään brittiläisen nuorukaisen tapauksessa videota varten tehty temppu johti vankilatuomioon. 18-vuotias Ricky Brewer jakoi syyskuussa Youtubeen videon, jossa hän kiipeää ystävänsä kanssa DLR-junan katolle Lontoon Heron Quaysin asemalla.

Tämän jälkeen he hyppäävät liikkuvan junan katolta veteen. Ricky Brewer tuomittiin ehdolliseen rangaistukseen 18 kuukaudeksi. Sen myötä hänen tulee osallistua kuntouttavaan toimintaan ja yhdyskuntapalveluun. Ricky määrättiin maksamaan myös sakkoja.

– Brewer hyppäsi junan katolta veteen pelkäämättä oman turvallisuutensa puolesta. Pudotus olisi helposti johtanut kuolemaan tai vakavaan vammaan, Iso-Britannian liikennepoliisin konstaapeli Victoria Callaghan kuvaili.

Iso-Britannian viranomaiset ovat tiuketaneet toimiaan niin kutsuttuja junasurffaajia vastaan. Poliisin mukaan tarkoituksena on osoittaa, ettei vastuutonta käytöstä tulla hyväksymään jatkossa. Alati hurjemmiksi muuttuneet YouTube-tempaukset ovat olleet otsikoissa muutenkin, sillä lyhyen ajan sisällä kaksi tubettajaa on kuollut tempauksissaan.