Älykkäät ihmiset juovat muita enemmän alkoholia – tässä syy!

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan alkoholia nauttivat ovat terveempiä ja onnellisempia. Sanotaan, että alkoholi on viisasten juoma, mikä näyttäisikin tutkimusten mukaan pitävän erittäin hyvin paikkansa.

Tutkimuksista on käynyt ilmi, että korkeammalle koulutetut naiset juovat jopa 86 prosenttia enemmän alkoholia kuin samanikäiset vähemmän koulutetut naiset. Myöhemmin on huomattu, että älykkäistä lapsista tulee aikuisena raskaammin alkoholia kuluttavia.

Psychology Today -sivuston mukaan tämän on arveltu johtuvan siitä, että korkeammin koulutetut ihmiset joutuvat sosialisoimaan alkoholin kulutuksen merkeissä kollegoidensa kanssa enemmän. Tutkimuksista on kuitenkin huomattu se, että mitä sanavalmiimpi ja äänekkäämpi lapsi oli ja mitä aiemmin hän alkoi puhumaan, sitä varmemmin hän aloittaa ikätovereitaan aiemmin alkoholin kuluttamisen.

Satoshi Kanazawan mukaan älykkäät ihmiset juovat siksi, että se on viisasta. Älykkäät ihmiset ovat aina olleet evolutiivisesti aallonharjalla. Noin 10.000 vuotta sitten humaltuminen oli vielä sattumanvaraista ja tapahtui vahingossa käyneiden hedelmien ansiosta. Alkoholin keksimisen jälkeen sen juominen ja humaltuminen on ollut melko tuore keksintö, minkä vuoksi on luonnollista, että älykkäät ihmiset seuraavat ja harjoittavat sitä.

Älykkäät ihmiset eivät siis automaattisesti elä terveellisemmin, koska se olisi järkevintä. Tämän sijaan he harjoittavat todennäköisimmin evolutiivisesti uusia tapoja. Tutkimuksesta kävi ilmi, että älykkäimmät ihmiset joivat enemmän alkoholia itse älykkyytensä vuoksi eivätkä siksi, että heillä olisi älykkyydestä ja korkealle kouluttautumisesta johtuen siihen enemmän rahaa tai mahdollisuuksia.