Rajuilma voi olla näin kaunis! Mies kuvaa myrskyjä henkensä kaupalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuosi 2017 on ollut otollinen ammattivalokuvaaja Jason Weingartille, joka tunnetaan myös mieltymyksestä rajuilmoja kohtaan. Mies on taltioinut Yhdysvalloissa riehuneita myrskyjä mykistäviin kuviin ja videoihin.

Jason Weingart todisti 14 tornadoa pelkästään tämän vuoden huhtikuun ja toukokuun aikana. Kun muut ihmiset lähtevät rajuilmoja karkuun, tekee valokuvaaja Weingart kaikkensa saadakseen täydellisen otoksen tai taltioinnin. Kuvaamisen lisäksi mies liittyi pelastusjoukkoihin, joissa autettiin muun muassa hurrikaani Harveyn uhreja.

Mies matkustaa tuhansia kilometrejä salamoiden, pyörremyrskyjen ja pilviryppäiden perässä. Hän on joutunut asettamaan henkensä vaaraan ikimuistoisten tilanteiden ikuistamiseksi. Kuvaaminen kannattaa, koska otosten kautta pääsee kurkistamaan luontoäidin äkkipikaiseen luonteeseen.