Apple hävisi kiistan Steve Jobs -tavaramerkistä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun vaatteita valmistavan italialaisyhtiön omistavat veljekset huomasivat ettei Steve Jobs -nimi ole tavaramerkillä suojattu, saivat he idean. Vincenzo ja Giacomo Barbato nimesivät vaatemerkkinsä Apple-gurun mukaan vuonna 2012.

Arvatenkaan Apple ei ole ollut innoissaan siitä, että yhtiön entisen toimitusjohtajan nimi on vaatemerkin käytössä. Teknologiajätti on käynyt vuosikausia oikeustoimia italialaista Steve Jobsia vastaan. Nyt vaatemerkki Steve Jobs on kuitenkin voittanut tavaramerkkitaistelun. He saavat käyttää nimeä ja logoaan. Logossa on J-kirjain, josta on puraistu pois palanen.

The Verge -sivston mukaan Steve Jobs suunnittelee jatkavansa farkkujen, t-paitojen ja laukkujen valmistamista. Barbaton veljekset ovat jopa vihjanneet laajentavansa tulevaisuudessa elektroniikka-alan tuotteiden piiriin.