Instagramin uusi ominaisuus ihmetyttää – tuntemattomien kuvia syötteessä

Digi · Tim Isokivi

Instagramissa on saattanut törmätä viime päivinä julkaisuihin käyttäjiltä, joita ei itse seuraa. Syy tähän piilee sovellukseen ilmaantuneessa uudistuksessa. Instagramiin ilmestyneen Sinulle suositeltua -ominaisuuden myötä kuvasyötteeseen ilmestyy julkaisuja suositelluilta käyttäjiltä.

Suosittelut perustuvat yhtiön algoritmiin, joka päättelee minkälaisesta sisällöstä käyttäjä pitää nykyisten seuraamisten ja tykkäysten perusteella. Monet Instagram-käyttäjät eivät ole suhtautuneet uudistukseen positiivisesti. Ominaisuus on kerännyt kritiikkiä etenkin Twitterissä.

Ominaisuuden voi Techcrunch-sivuston mukaan säätää pois suositellun kuvan tai videon yläpuolella olevaa kolmea pistettä painamalla. Tämä kuitenkin piilottaa suositellut julkaisut ainoastaan väliaikaisesti.