Tilanne kuin kauhuelokuvasta – hait hyökkäsivät sukellusveneen kimppuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luontodokumenttien tekijät saattavat joutua pelottaviinkin tilanteisiin kuvatessaan villieläimiä lähietäisyydeltä. BBC:n tuoreella videolla Blue Planet 2 -sarjan kuvausryhmä päätyy lähikohtaamisiin nälkäisten haiden kanssa.

BBC:n julkaisemalla videolla ryhmä tutkijoita on ikuistamassa haiden ruokailuhetkelä Azoreiden saariston tuntumassa. Hait olivat parhaillaan syömässä 700 metrin syvyydessä ollutta hainraatoa.

Yhtäkkiä haiden huomio kiinnittyy sukellusveneeseen. Meren saalistajat alkavat hyökkäillä kohti alusta, uiden kohti sukellusveneen ikkunoita. Tutkijoiden onneksi hait tajuavat pian ettei sukellusvene ole kilpailemassa niiden kanssa valaanraadosta.

Haista olisi tuskin ollut vastusta vahvarakenteiselle sukellusveneelle, mutta tilanne oli selkeästi jännittävä kuvausryhmälle. Maailman merten syvyyksiin sukeltavaa Blue Planet 2 -dokumenttisarjaa esitetään parhaillaan Iso-Britanniassa BBC-kanavalla.