Siivousguru Marie Kondo: ”Siivousta pitäisi opettaa koulussa”

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Siivousguru Marie Kondo tuli kansainvälisesti tunnetuksi hänen bestselleriksi nousseen KonMari-kirjansa ansiosta. Kirjassa ihmisiä neuvotaan siivoamaan niin, että sotkua ei enää ikinä synnykään. Kondo ohjeistaa ihmisiä asettelemaan tavaransa lattialle ja pitämään jokaista vuorotellen kädessä. Mikäli tavara ei tee ihmistä onnelliseksi, se tulee heittää pois.

Marie Kondon mielestä jokainen osaa ja pystyy pitämään kotinsa siistinä mikäli niin haluaa. Kondo kertoi Cosmopolitan-sivustolle, että kaikki eivät kuitenkaan siivoa, koska heistä tuntuu, että tavaroille ei ole paikkaa. Tämän vuoksi naisen mielestä jokaisen tulisi opiskella siivoamisen taitoja.

Siivoamisen taitoja voi opiskella kotona, mutta naisen mielestä hyvä idea voisi olla opettaa niitä jo koulussa. Moni nainen haluaisi ajatella asuvansa siistissä ympäristössä ja pystyvänsä pitää kodin siistinä. Tämän vuoksi sotkuinen koti voi vaikuttaa negatiivisesti naisten omaan itsetuntoon ja minäkuvaan mikäli he kokevat epäonnistuneensa siisteydessä.