Näitä Meghan Markle ei voi tehdä häiden jälkeen – kuninkaallinen elämä rajoittaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet haaveilevat kuninkaallisista häistä, mutta niihin liittyy myös varjopuolensa. Glamourin ja etuoikeuksien lisäksi kuningasperheeseen liittyminen tuo mukanaan lukuisia sääntöjä ja kieltoja, jotka voivat rajoittaa elämää yllättävillä tavoilla.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Meghan Markle meni marraskuussa kihloihin Iso-Britannian prinssi Harryn kanssa. Cosmopolitan-lehti on sittemmin listannut asioita, joita hän ei voi enää tehdä mennessään naimisiin toukokuussa.

1. Selfieiden ottaminen. Meghan Markle paljasti joulukuussa heidän kanssaan selfiekuvaan halunneelle parskunnalle, etteivät hän ja Harry saa harrastaa kyseisen kaltaisten kuvien ottamista.

2. Omien some-tilien käyttäminen. Kuninkaallisen perheen jäsenillä saa olla omat Instagram- ja Twitter-tilit, mutta niiden käyttö on ulkoistettu sosiaaliseen mediaan erikoistuneille tiedottajille.

3. Kotoa poistuminen yksin. Muiden kuninkaallisten tavoin Marklen annetaan tuskin viettää aikaa julkisilla paikoilla ilman henkivartijoiden jatkuvaa läsnäoloa.

4. Julkiset hellyydenosoitukset. Vaikka julkisia hellyydenosoituksia ei ole virallisesti kielletty, ei niitä pidetä soveliaina kuninkaallisille.

5. Pukeutua paljastavasti tai käyttää kirkkaita kynsilakkoja. Meghanin annetaan tuskin enää käyttää samanlaisia läpikuultavia vaatteita kuin hänen kihlajaiskuvissaan. Myös epäluonnollisiksi kuvailtujen, kuten liian kirkkaiden tai mustien kynsilakkavärien käyttö on kielletty.

6. Jalkojen ristiminen istuessa. Jalkojen ristimistä istuessa pidetään epäsoveliaana naispuolisten kuninkaallisten keskuudessa.

7. Äänestää vaaleissa. Kuninkaalliset saavat lain mukaan äänestää siinä missä muutkin, mutta sitä on perinteisesti pidetty perustuslain vastaisena.

8. Mennä nukkumaan ennen kuningatarta. Kyseinen sääntä on tosin voimassa ainoastaan silloin, kun Markle ja kuningatar Elisabeth toinen nukkuvat samassa talossa tai linnassa.