Helppo niksi vähentää tuhlaamista jopa 35 prosentta

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yksi yleisimmistä ja eniten ihmisiä huolestuttavista asioista on raha ja etenkin sen puute. Moni haluaisi saada rahaa säästöön, mutta kuluttamista on yllättävän vaikeaa vähentää. Eräs japanilainen niksi on kuitenkin todettu niin toimivaksi, että sen avulla ihmiset tuhlaavat jopa 35 prosenttia vähemmän.

Kakeibo on päiväkirja, jonne merkitään kaikki omat menot ja kulutuksen kohteet. Päiväkirjaan merkitään omien menojen lisäksi myös oma säästötavoite ja budjetti, joka elämiseen on aiemmin päätetty käyttää. Päiväkirjassa on myös inspiroivia ja motivoivia lausahduksia, jotka auttavat ihmisiä pysymään tavoitteissaan.

Kakeibo-päiväkirjaa pidettäessä tutustutaan säästämisen taiteeseen, johon liittyy olennaisena osana se, että kuluttamisesta tehdään paljon tietoisempaa. Daily Mail -sivuston mukaan japanilaiset Kakeibo-rahapäiväkirjat auttavat ihmisiä vähentämään heidän kuukausittaisia menojaan jopa 35 prosenttia.