Nigerialaiskirje-huijari jäi poliisin haaviin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Louisianan poliisit ovat pidättäneet miehen, jonka epäillään olleen mukana nigerialaiskirje-sähköpostihuijauksessa. 67-vuotiasta Michael Neuta syytetään 269 petoksesta ja rahanpesusta.

Neu, joka ei ole nigerialainen tai prinssi, pidätettiin 18 kuukauden poliisitutkinnan päätteeksi. Hänen epäillään toimineen välikätenä suuret mittasuhteet saaneessa kansainvälisessä verkkohuijauksessa. Hän vastaanotti ja välitti rahaa rikostovereilleen, joista osa asuu oikeasti Nigeriassa.

Nigerialaishuijauksessa uhrille lähetetään sähköposti, jonka väitetään olevan peräisin korkea-arvoiselta nigerialaiselta taholta. Vastaanottajalta pyydetään yksityisiä tietoja ja apua rahansiirrossa. Vastalahjaksi tästä luvataan suuria summia rahaa.

Vaikka niin kutsutuista nigerialaiskirjeistä on tullut viime vuosina vitsien aihe, onnistuvat sen tekijät edelleen huijaamaan lukuisia pahaa-aavistamattomia uhreja. Tekijöiden uskotaan tahkoavan juonellaan vuosittain miljoonia euroja.

 

**Slidell Police Arrest “Nigerian Prince” Fraudster**After an extensive 18-month investigation, Slidell Police…

Publié par Slidell Police Department sur jeudi 28 décembre 2017