Rakastatko happamia juomia ja ruokia? Saatat olla psykopaatti

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Itävallan Innsbruckin yliopistossa toteutetusta tutkimuksesta, jonka mukaan kahvinsa mustana juovat ihmiset ovat muita todennäköisemmin psykopaatteja. Kaksiosaisessa tutkimuksessa osoitettiin myös, että psykopaatit nauttivat muita enemmän happamista ja katkerista mauista, kuten tummasta suklaasta ja tonic-vedestä.

Itävaltalainen tutkimus osoitti, että makumieltymykset kuvastavat usein ihmisen persoonallisuutta kokonaisvaltaisesti. Ihminen mieltää makealta maistuvat ruoat yleensä energiamääriltään korkeiksi, kun taas happamat ruoat kaikuvat myrkyllisiltä. Tutkimuksen mukaan happamista mauista pitävät ihmiset ovat yleensä avoimempia ja sosiaalisia.

Silti, samassa tutkimuksessa osoitettiin, että katkeriin makuihin mieltyneet ihmiset voivat olla muita herkemmin epävakaita tunnetiloiltaan tai peräti psykopaattisia. Lisäksi heidän luonnetyyppiinsä on yhdistetty usein narsismiin. Mitä enemmän ihminen pitää karvaista mauista, sitä synkempi hänen todellinen persoonallisuutensa on, raportissa mainitaan.