Playboy-lehti lopetetaan? Suurin omistaja mullistamassa liiketoiminnan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Playboy-lehden perustajan, Hugh Hefnerin kuolema saattaa tietää myös loppua kuuluisalle miestenlehdelle sen perinteisessä muodossa. Yhtiön suurimmalla osakkeenomistajalla on uusia suunnitelmia Playboyn tulevaisuuden suhteen.

Enemmistön Playboyn osakkeista omistaa Hugh Hefnerin kuoleman myötä pääomasijoitusyhtiö Rizvi Traverse. Wall Street Journalin mukaan yhtiö haluaisi keskittyä Playboy-nimen ja logon lisensoimiseen sekä yhteistyöhön eri tuotemerkkien kanssa.

– Haluamme keskittyä siihen, mitä kutsumme Playboyn maailmaksi. Kyseessä on huomattavasti isompi kokonaisuus kuin pieni, perinteinen printtijulkaisu, Rizvi Traversen toimitusjohtaja Ben Kohn kuvaili.

– Aiomme viettää vuoden 2018 muuttumalla mediayrityksestä brändinhallintayhtiöksi, Kohn jatkoi.

Playboy-lehden levikki on ollut jonkin aikaa laskusuhdanteista. Yhtiön kerrotaan menettäneen printtijulkaisun heikon menestyksen ansiosta vuosittain jopa seitsemän miljoonaa dollaria. Vuonna 2016 Playboy lopetti alastonkuvien julkaisemisen, mutta pyörsi päätöksensä jo seuraavana vuonna.