Pistiäinen raahasi itseään suurempaa hämähäkkiä – juhla-ateria jälkikasvulle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Talviajassa on ainakin se mukava puoli, että suurin osa luonnossa elävistä hyönteisistä ei esiinny kylmällä säällä. Ötökkäkammoiset ihmiset saavat nyt nauttia videosta, jolla suurikokoinen tiepistiäinen raahaa halvaantunutta jahtihämähäkkiä toukkansa ravinnoksi.

Tiepistiäiset ovat erikoistuneet hämähäkkien saalistamiseen. Videolla näkyvä pistiäinen on halvaannuttanut hämähäkin, jota se kantaa kevyen näköisesti kohti pesäkoloaan. Pistiäinen munii myöhemmin hämähäkin sisälle.

Myrkkypistiäisen toukka syö liikuntakyvyttömän hämähäkin sisältä päin munasta kuoriuduttuaan. Sen jälkeen toukka koteloituu ja tulee lopulta pesästä ulos aikuisena pistiäisyksilönä. Tiepistiäisiä elää eniten trooppisilla alueilla.