Golden Globessa musta #metoo-pukukoodi – someraivo repesi punaisesta iltapuvusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdemaailma on rypenyt viime vuodesta saakka seksiskandaalien kourissa. Suuri joukko julkkiksia on ryhtynyt puolustamaan naisten oikeuksia kertoen kokemuksiaan Hollywoodin seksuaalisesta häirinnästä tai hyväksikäytöstä. Tänä vuonna #MeToo-kampanja näkyi myös Golden Globe -palkintogaalan punaisella matolla.

Beverly Hilton -hotellissa järjestetyn palkintogaalan pukukoodina oli musta. Syynä oli kampanjointi seksuaalista häirintää kohtaan sekä tuen antaminen seksuaalisen hyväksikäytön uhreille. Lukuisat eturivin näyttelijät aloittivat Time’s Up -kampanjan, jonka yhtenä osa-alueena oli mustaan pukeutuminen Golden Globe -gaalassa. Muutama kutsuvieras päätti muuttaa pukukoodia ominpäin.

Toinen palkintogaalan pukukoodia tietoisesti rikkoneista on saksalainen näyttelijä ja malli Barbara Meier. Hän pukeutui punaisella matolla huomiota herättävästi kirjavaan ja kukilla koristeltuun juhla-asuun. Hän perusteli asuvalintaansa sillä, että koki rohkeana naisena oikeudekseen valita ylleen värikkään juhla-asun. Hänen mukaansa naisten ei tarvitse pukeutua kollektiivisesti mustaan, jotta he saisivat äänensä kuuluviin tai heidät otettaisiin tosissaan.

Hän painottaa, että seksuaalista häirintää vastaan tapahtuva kampanjointi on tärkeää, mutta hänen mukaansa ongelma on miehissä, jotka eivät pysty hillitsemään itseään – ei naisissa. Siksi naisia ei tulisi tukahduttaa tiettyyn muottiin. Naisten tulisi hänen mukaansa loistaa ja kimaltaa entistäkin enemmän. Se symboloisi paremmin heidän oikeuttaan vapauteen ja omien voimavarojensa löytämiseen.

Kuten arvata saattaa, sai Barbara runsaasti negatiivista palautetta iltapuvustaan, ja ihmiset ovat jopa haukkuneet ja tuominneet hänen asuvalintaansa sosiaalisessa mediassa kovin sanakääntein. Hänellä ei olisi ollut oikeutta päättää oman juhla-asunsa väriä. Monen mielestä mustaa koodia rikkonut iltapuku loukkasi sekä kampanjaa että sen uhreja.

Toinen mustaa koodia rikkoneista on näyttelijä Blanca Blanco, joka oli pukeutunut tyrmäävään punaiseen juhlapukuun. Mekko oli äärimmäisen paljastava ja vartaloa myötäilevä. Nainen kommentoi Twitterissä, että hänen mukaansa varsinainen kampanja on huomattavasti tärkeämpi kuin hänen mekkonsa väri. Naisen asuvalinta on niin ikään tuomittu laajalti ja haukuttu törkeäksi etikettivirheeksi. Blancon äänestettiin jopa kaikista rumimmaksi gaala-asuksi – pelkästään värinsä takia, OK! uutisoi. Blanca Blancon on myös väitetty keränneensä asuvalinnallaan tietoisesti palstatilaa mediasta uramahdollisuuksia parantaakseen.

Arriving @goldenglobes tan by @tanlafanclub

A post shared by Blanca Blanco (@blancablancoactress) on

Viele Frauen werden heute im Zuge der Time‘s Up Bewegung auf dem Roten Teppich schwarz tragen. Ich finde diese Initiative im Allgemeinen super und extrem wichtig. Trotzdem habe ich mich entscheiden, heute ein buntes Kleid zu tragen. Wenn wir wollen, dass heute die Golden Globes der starken Frauen sind, die für ihre Rechte kämpfen, ist es in meinen Augen der falsche Weg, sich nicht mehr körperbetont anzuziehen und uns die Freude am Ausdruck unserer Persönlichkeit durch Mode zu nehmen. Wir haben uns diese Freiheit lange erkämpft, dass wir tragen können, was wir möchten und es auch in Ordnung ist, sich sexy zu kleiden. Wenn wir das einschränken, weil sich einige Männer nicht unter Kontrolle haben, ist das in meinen Augen ein Rückschritt. Wir sollten nicht schwarz tragen müssen, um ernstgenommen zu werden. Wir Frauen sollten strahlen, farbenfroh sein und funkeln. So wie es in unserer Natur liegt! Das symbolisiert in meinen Augen unsere Freiheit und neue Stärke. Um das aber dennoch nochmal klar zu sagen: Viele schreckliche Dinge sind passiert und dürfen sich nie wieder wiederholen! Und wir sollten das immer wieder und direkt ansprechen und aufklären! Ich freue mich auf starke und inspirierende Reden heute Abend! (c) @gettyentertainment — A lot of women will wear black tonight to support the time‘s up movement! I think this is a great and extremely important initiative! Nevertheless I decided to wear a colorful dress tonight. If we want this to be the Golden globes of the strong women who stand up for their rights, I think, it’s the wrong way not to wear any sexy clothes anymore or let people take away our joy of showing our personality through fashion. We were fighting a long time for the freedom to wear what we want to and that it is also ok, to dress up a little more sexy. If we now restrict this, because some men can’t control themselves, this is a huge step back in my opinion. We should not have to wear black to be taken serious. US women should shine, be colorful and sparkle. Just like it is our nature. In my opinion this symbolizes our freedom and our new strength. But to make clear: A lot of bad things happened and should never happen again!!!

A post shared by Barbara Meier (@barbarameier) on

@barbarameier in #GoldenGlobes 2018 Day1 .

A post shared by ARIANN Magazine (@ariannmagazine) on