Someraivo repesi H&M-mainoksesta: ”Viidakon viilein apina”

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

H&M-vaateliikeketju on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen julkkisten kanssa. Brändi on tukenut julkisesti eri seksualisuutta ja ihonväriä edustavia ihmisiä ja ryhmiä ja ollut kaikenlaista syrjimistä vastaan. Nyt H&M teki kuitenkin epähuomiossa virheen, joka ei jäänyt keneltäkään huomaamatta.

H&M on joutunut poistamaan verkkosivuiltaan kuvat, joissa poika esittelee vihreää hupparia. Kuvassa tummaihoinen poika esitteli paitaa, jossa luki teksti: ”Coolest Monkey in the Jungle”. Brändi sai kuvan vuoksi nopeasti syytökset rasistisesta mainoksesta ja ketjua haluttiin Daily Mail -sivuston mukaan monien toimesta alkaa boikotoimaan.

Kuvien vuoksi nousi nopeasti someraivo. Ihmiset muistuttivat vaateketjua siitä, että apina-sanaa käytettiin aiemmin rasistisena terminä ihmisistä, jotka olivat afrikkalaista syntyperää. H&M poisti kuvat nopeasti verkkosivuiltaan ja pyysi anteeksi kaikilta, joita kuvat loukkasivat.