Mies vaihtoi huumeet himourheiluun – seuraus loksauttaa leuat!

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Fitness-tähti Jay Maryniakilla on Instagramissa 230.000 seuraajaa. Miehen keho on treenattu huippukuntoon, mutta tie nykyiseen tilanteeseen on ollut pitkä. Hän on entinen narkkari.

Jay Maryniakin lapsuus oli lupaava. Hän oli lahjakas baseball-pelaaja, kunnes kokeili ensimmäisen kerran tupakan polttamista. Kielletty asia kiehtoi yhdeksänvuotiasta poikaa ja pari vuotta myöhemmin hän maistoi ensimmäisen kerran alkoholia. Teini-ikäisenä alkoi kannabiksen polttelu ja tavallisia savukkeita kului päivittäin puolitoista askia.

Hän ei ollut edes täysi-ikäinen kun käytti säännöllisesti opioidilääkkeitä, kokaiinia ja veti sammumiseen johtaneita humalatiloja. Aluksi päihteet olivat vain hauska lisä viikonloppuihin, mutta 20-vuotiaana hän huomasi jääneen pahasti koukkuun. Hän poltti päivittäin crackia, nappaili pillereitä ja tunsi olonsa turhautuneeksi. Jay Maryniak vihasi itseään.

Mies pyysi isältään apua ja hakeutui vieroitushoitoon marraskuussa 2005. Hän selvisi rankasta vieroittumisesta ja aloitti pian kotiutumisen jälkeen säännöllisen kuntoilemisen. Kamppailu- ja itsepuolustuslajien parissa urheilun uudestaan aloittanut mies lopetti kaikkien päihteiden käyttämisen – lopulta jopa tupakoimisen. Tästä alkoi hänen uransa fitnessin parissa.

Miehellä todettiin vuonna 2013 ensimmäisen tyypin diabetes hänen ollessa 27-vuotias. Nykyisin hän toimii elävänä esimerkkinä kaikille umpikujassa elämässään oleville, että sinnikkyydellä ja pitkäjänteisyydellä pääsee pitkälle. Muutos on mahdollista, mikäli uskoo tarpeeksi itseensä.

– Fitness on älyttömän merkittävä tekijä selvänä pysymisessä, enkä ole varma olisinko pysynyt kuivilla ilman sitä, Maryniak kertoo Men’s Healthille.

Yo! I wanted to share a transformation photo with you guys. The pic on the left was me at 21-22 years old about a year to two years into my fitness journey. I was about 145-150 in this photo. I was a skinny kid my whole life and it definitely made me feel really less then and insecure most of my life. I remained pretty skinny through the first 4-5 years in my fitness journey and had a hard time putting on size. I was able to get some decent definition but just couldn’t put on any real size. ▫️ When I hit 25-26 I started to slowly put on some weight and more muscle mass. At this time I was starting to lift heavy, do Crossfit, and some bodybuilding. I’ve stayed really consistent from 25-32 and I’ve been fortunate to put on some solid muscle. I definitely never thought it would happen for me. But I just kept grinding. ▫️ I weigh in at 190 today and feel really good about myself and my progress. Getting serious results took me 11 years of consistent training. This stuff does not come over night or in 1 or 2 years. It takes time! Keep freaking grinding! ▫️ I hope this post inspires you to keep pushing forward in your journey. Especially, those thinner guys that have always had a hard time putting on size. It can be done! There is hope! Let’s crush 2018!

A post shared by Jay T. Maryniak (@jtm_fit) on