Mies vaihtoi huumeet himourheiluun – seuraus loksauttaa leuat!

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Fitness-tähti Jay Maryniakilla on Instagramissa 230.000 seuraajaa. Miehen keho on treenattu huippukuntoon, mutta tie nykyiseen tilanteeseen on ollut pitkä. Hän on entinen narkkari.

Jay Maryniakin lapsuus oli lupaava. Hän oli lahjakas baseball-pelaaja, kunnes kokeili ensimmäisen kerran tupakan polttamista. Kielletty asia kiehtoi yhdeksänvuotiasta poikaa ja pari vuotta myöhemmin hän maistoi ensimmäisen kerran alkoholia. Teini-ikäisenä alkoi kannabiksen polttelu ja tavallisia savukkeita kului päivittäin puolitoista askia.

Hän ei ollut edes täysi-ikäinen kun käytti säännöllisesti opioidilääkkeitä, kokaiinia ja veti sammumiseen johtaneita humalatiloja. Aluksi päihteet olivat vain hauska lisä viikonloppuihin, mutta 20-vuotiaana hän huomasi jääneen pahasti koukkuun. Hän poltti päivittäin crackia, nappaili pillereitä ja tunsi olonsa turhautuneeksi. Jay Maryniak vihasi itseään.

Mies pyysi isältään apua ja hakeutui vieroitushoitoon marraskuussa 2005. Hän selvisi rankasta vieroittumisesta ja aloitti pian kotiutumisen jälkeen säännöllisen kuntoilemisen. Kamppailu- ja itsepuolustuslajien parissa urheilun uudestaan aloittanut mies lopetti kaikkien päihteiden käyttämisen – lopulta jopa tupakoimisen. Tästä alkoi hänen uransa fitnessin parissa.

Miehellä todettiin vuonna 2013 ensimmäisen tyypin diabetes hänen ollessa 27-vuotias. Nykyisin hän toimii elävänä esimerkkinä kaikille umpikujassa elämässään oleville, että sinnikkyydellä ja pitkäjänteisyydellä pääsee pitkälle. Muutos on mahdollista, mikäli uskoo tarpeeksi itseensä.

– Fitness on älyttömän merkittävä tekijä selvänä pysymisessä, enkä ole varma olisinko pysynyt kuivilla ilman sitä, Maryniak kertoo Men’s Healthille.

https://www.instagram.com/p/BdXtt68BU–/?taken-by=jtm_fit

https://www.instagram.com/p/BdfZZd-h_Bv/?taken-by=jtm_fit

https://www.instagram.com/p/BcUxvqoBUxF/?taken-by=jtm_fit