Saharassa satoi lunta – huolestuttava ilmiö toistui

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Saharan aavikko on paikka, jossa voisi vähiten odottaa lumisateita. Nyt Saharaan on satanut lunta toistamiseen muutaman vuoden aikana. Samaan aikaan kun Yhdysvalloissa valtion päämiehenä työskentelevä presidentti Donald Trump kiistää jyrkästi ilmastonmuutoksen olemassaolon, on Saharan autiomaahan satanut lumipeite.

Algerialaisen kaupungin Ain Sefran alueelle satanut lumi peitti hiekkadyynejä puolentoista tunnin ajan ennen sulamista. Valokuvaaja Zinnedine Hashas ikuisti erikoisen näyn. Ain Sefra sijaitsee tuhat metriä merenpinnan yläpuolella. Algerian sääpalvelu antoi viime viikonloppuna varoituksen mahdollisen lumisateen takia.

Sama ilmiö tapahtui vuoden 2016 lopulla, mutta sitä ennen vastaava määrä lunta on satanut Saharan aavikolle helmikuussa 1979. Saharan lumiaavikosta huolimatta ilmastonmuutos on totta, sillä planeettamme sää oli viime vuonna keskimäärin tilastoidun historian toiseksi kuumin, Earther uutisoi.

Publié par Zineddine Hashas sur dimanche 7 Janvier 2018

Publié par Zineddine Hashas sur lundi 8 Janvier 2018