Rose McGowan joutui myymään talonsa – maksaa rahoilla oikeudenkäynnin raiskaajaa vastaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosi 2017 kirjoitettiin historiankirjoihin ajanjaksona, jolloin viihdemaailman törkyiset salaisuudet alkoivat paljastua yksi kerrallaan. Törkeimpiä tapauksia ovat raiskaukset, joihin osa isokenkäisistä on sortunut. Yksi heistä on näyttelijä Rose McGowanin raiskannut ohjaaja Harvey Weinstein.

Taiteilijana nykyään itsensä elättävä Rose McGowan irtisanoutuu Me Too -kampanjasta, koska hän ei usko sen vaikuttavan Hollywoodin predatorien toimintaan. He ovat liian vaikutusvaltaisia. Sen sijaan hän tekee kaikkensa saadakseen oikeuden toteutettua tuomarin edessä. 44-vuotias nainen on joutunut myymään talonsa kustantaakseen Harvey Weinsteinia vastaan käymänsä oikeustaistelun.

E!-televisiokanava tekee parhaillaan dokumenttia Rose McGowanista nimellä Citizen Rose. Dokumentissa seurataan naisen taistelua. Hänen tarkoituksenaan ei ole kerätä julkisuutta, vaan nainen haluaa yksinkertaisesti paljastaa ja pysäyttää raiskaajat ja lasten hyväksikäyttäjät. McGowan kertoi miehen raiskanneen hänet vuonna 1997 hotellihuoneessa. Naiselle tarjottiin miljoonasummaa vaikenemisesta, mutta ei ottanut sitä vastaan.