Unohda aktiivisuusrannekkeet – älyalusvaatteet seuraavat pian kuntoasi

Digi Fitness · Tim Isokivi

Nykyisen kaltaiset aktiivisuusmittarit saattavat jäädä pian historiaan. Myant-nimisen yrityksen kehittelemät Skiin-älyalusvaatteet tekevät nimittäin saman kuin aktiivisuutta mittaavat rannekkeet – ja mahdollisesti vielä enemmän.

Skiin-alusvaatteet on varustettu sensoreilla, jotka mittaavat sydämenlyöntejä, lämpötilaa, painetta, liikettä ja kehon rasva- sekä nestetasoja. Sensorit keräävät sekä analysoivat tietoa ja lähettävät ne älypuhelinsovellukseen.

Tarjolla on sekä naisten että miesten alusvaatteita. Skiin-älyvaatteet saavat Mashable-sivuston mukaan virtansa irrotettavasta moduulista, jonka voi ladata langattomasti. Kunnon seuraamisen lisäksi vaatteilla voisi ohjailla esimerkiksi älykodin lämpötilaa.

Skiin-tuotteita esiteltiin tämän vuoden Internationa Consumer Electronics Show -tapahtumassa. Järin halpoja ennakkomyynnissä olevat älyalusvaatteet eivät kuitenkaan ole. Niiden hinnat vaihtelevat 230 eurosta aina 290 euroon.