Ed Sheerania syytetään biisivarkaudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Ed Sheeran on uransa aikana tehnyt kappaleita myös muille tähdille. Nyt yhtä niistä epäillään Hollywood Reporter -sivuston mukaan kopioksi.

Australialaismuusikot Sean Carey ja Beau Golden väittävät Tim McGrawin ja Faith Hillin The Rest of Our Life -hittiä kopioksi Jasmine Raelle tehdystä When I Found You -kappaleestaan. Yksi McGrawin ja Hillin kappaleen tekijöistä oli Ed Sheeran.

Carey ja Golden vaativat tapauksesta 5 miljoonan dollarin vahingokorvauksia ja soittokieltoa The Rest of Our Life -kappaleelle. Heitä edustaa asianajaja Richard Busch. Hän edusti voitokkaasti myös Marvin Gayen perhettä heidän oikeusjutussaan Robin Thickeä vastaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ed Sheerania syytetään tekijänoikeusrikkomuksesta. Vuonna 2016 Martin Harrington ja Thomas Leonard syyttivät tähden Photograph-hitin olevan kopio heidän Amazing-kappaleestaan. Tapaus sovittiin sittemmin.