Moottorikelkka tankattiin metanolilla – uskomaton vauhti!

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metanolia käytetään polttoaineena muun muassa Indianapolis 500 -autokilpailuissa ja drag racing -kilpailuissa. Tuoreella videolla nähdään, miten käy kun sitä käytetään moottorikelkoissa.

Yhdysvaltojen Michiganissa järjestettiin taannoin moottorikelkkojen Snow Outlaw -kiihdytyskilpailut. Tapahtumassa todistettiin tilannetta, jossa metanolia käytettiin tiettävästi ensimmäistä kertaa moottorikelkkojen polttoaineena.

Metanolin käyttöä polttoaineena pidetään vaarallisena sen räjähdys- ja paloherkkyyden vuoksi. Tapahtumassa kuvatulla videolla vaaratilanteilta kuitenkin vältytään. Moottorikelkkojen nopeus sen sijaan nousee huippulukemiin.

– Stilson Racing -tiimi löysi keinon tehdä War Eagle -kelkastaan Yhdysvaltojen ja ehkä koko maailman nopeimman metanolia polttoaineena käyttävän Arctic Cat -moottorikelkan, videon kuvauksessa kerrotaan.