Donald Trump perui Lontoon matkansa – pelkää mielenosoituksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nauttii median palstatilasta päivittäin, eikä vähiten siksi, että hän aiheuttaa runsaasti kohua poliittisilla päätöksillään ja harkitsemattoman kuuloisilla Twitter-päivityksillään. Nyt hän on perunut jo sovitun Lontoon matkan, koska pelkää aiheuttavansa massamielenosoituksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Republikaani Donald Trump on ollut presidenttinä vuoden ajan. Tässä ajassa mies on aiheuttanut runsaasti uutisia napakoilla twiiteillään ja poliittisilla päätöksillään. Nyt mies on sanonut, että ei aio osallistua uuden Yhdysvaltain suurlähetystön avajaistapahtumaan, koska hänen mielestään Lontoon lähetystön rakennusprojekti on ollut äärimmäisen epäonnistunut sijoitus. Mies syyttää uudesta suurlähetystöstä entistä presidentti Barack Obamaa.

Todellisuudessa uuden Yhdysvaltain suurlähetystön suunnittelutyö käynnistyi jo lokakuussa 2008, jolloin George W. Bush oli vielä presidenttinä. The Guardianin mukaan Donald Trump pelkää aiheuttavansa Lontoossa massiivisia mielenosoituksia vierailunsa aikana, ja siksi sen ajankohtaa on siirretty. Uuden suurlähetystön vihkii käyttöön Yhdysvaltain ulkoministeri ja öljymiljonääri Rex Tillerson.